Tuorehernekeitto & nyhtölihaa

n. 500 g valmista nyhtölihaa esim. pulled pork

Keitto
1 sipuli
1 rkl voita
400 g pakasteherneitä
5 dl kasvislientä
ripaus jauhettua maustepippuria
2 dl kermaa
1 rkl Järvikylän meiramia tai minttua hienonnettuna

Lisäke
100 g ranskankermaa
1 tl Dijon sinappia
mustapippuria myllystä

Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilan pohjalla. Lisää herneet, kasviliemi (5 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio) ja mausteet. Keitä n. 20 min. miedolla lämmöllä. Lisää kerma ja tuore yrtti. Kuumenna ja soseuta suvasekoittimella sileäksi. Jos haluat silkinpehmeää keittoa siivilöi. Valmista lisäkkeeksi kastike sekoittamalla ranskankerma, sinappi ja pippuri.
Annostele lautasille valmista kypsää ja lämmintä nyhtölihaa. Kaada päälle hernekeitto ja lisääpinnalle sinappinen ranskankerma.



TAKAISIN