Tsatsiki

6 annosta, valmistusaika

1 kurkku
1 tl suolaa
2 dl paksua jogurttia (turkkilaista tai kreikkalaista)
1–2 ruukkua Järvikylän Minttua tai
Oreganoa
3 valkosipulin kynttä murskattuna
½ tl rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun
patonkia, suolakeksejä tai palttoonnappeja

Raasta pesty kurkku karkeaksi. Sekoita suola joukkoon ja anna raasteen olla huoneenlämmössä 15–30 minuuttia. Valuta raasteeseen tullut neste tarkkaan pois, puserra raaste vielä kaksin käsin mahdollisimman kuivaksi. Lisää silputtu yrtti, murskatut valkosipulin kynnet ja mustapippuri joukkoon. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.

Annostele tsatsiki juuri ennen tarjoilua pienten leipästen päälle tai tarjoa se kasvis-, kala- tai liharuokien kanssa.




TAKAISIN