4 pizzaa, ø 18 cm, 60 minuuttia

Taikina

2 dl vettä 40 °C
¼ palaa hiivaa
¾ tl suolaa
½ dl öljyä
noin 5 dl jauhoja esim. vehnä, speltti, tms.

Täyte

1 ½ dl ketsuppia
1 ½ dl tomaattipyreetä
½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
8 valkosipulin kynttä viipaloituna
150 g juustoraastetta
4 kypsää tomaattia
2 mozzarella-pallosta
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
1 ruukku Järvikylän Basilikaa
4 tl juoksevaa hunajaa

Päälle

1 ruukku Järvikylän Villirucolaa tai
1 ruukku Järvikylän Viinisuolaheinää
oliiviöljyä

 

Sekoita lämmin vesi, hiiva suola ja öljy. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksin-kertaiseksi. Sekoita ketsuppi, pyree, mausteet, valkosipuli.

Jaa taikina neljään osaan ja siirrä palat jauhotetun leivinpaperin päälle ja taputtele ne pizzapohjiksi. Jaa kastike ja täyteainekset pohjien päälle, silppua tai revi yrtit pinnalle ja valuta hunajaraidat täyteainesten päälle.

Paista uunissa 225 asteessa kunnes pizzan pinta ja pohja ovat kauniin värisiä. Pirskota öljyä rucolan- tai viinisuolaheinälehtien päälle, nosta lehdet kuuman pizzan päälle ja nauti.

image_printTulosta