Tabbouleh

10 annosta, valmistusaika

2 ½ dl vettä
½ tl suolaa
2 dl couscous-suurimoita
1 salaattisipuli
1 punasipuli
1 sipuli
1 kurkku
3 kypsää tomaattia
1 dl rusinoita
2–3 ruukkua Järvikylän Minttua
2–3 ruukkua Järvikylän Lehtipersiljaa tai
Persiljaa
2 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
¾ dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää couscous-suurimot ja anna kiehahtaa. Siirrä kattila liedeltä, pane kansi päälle ja anna suurimoiden muhia kasvisten silppuamisen ajan.

Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa pestyt kasvikset pieniksi kuutioiksi,poista tomaateista siemenet ennen kuutiointia. Sekoita sipulisilppu, kasviskuutiot ja silputut rusinat. Lisää erittäin hienoksi silputut mintun ja persiljanlehdet joukkoon. Sekoita couscous-suurimot irtonaisiksi ja lisää kasvis-yrttiseos.

Valuta sitruunoista puristettu mehu ja oliiviöljy joukkoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita. Siirrä salaatti jääkaappiin 15–30 minuutiksi maustumaan.




TAKAISIN