Suklaa-basilikakakku (gluteeniton)

12 annosta, valmistusaika

200 g tummaa suklaata
1 dl mantelijauhetta
¾ dl perunajauhoja
¾ dl tattarihiutaleita
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl fariinisokeria
125 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
½ dl colajuomaa
1 ruukku Järvikylän Kanelibasilikaa tai
Basilikaa

Kuorrutus
2 dl kaakaotomusokeria
noin 3 rkl colajuomaa

Pinnalle
1 (56 g) Daim-patukka
1 dl suolapähkinöitä
basilikalehtiä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, ø 20–22 cm, voitele vuoan reunat.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai alhaisella teholla mikrossa. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat, colajuoma ja silputtu basilika, jätä muutamia basilikalehtiä kakun viimeistelyyn. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaasula sekoituksen loppuvaiheessa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteessa 25–30 minuuttia. Jäähdytä kakku, kakku painuu keskeltä kuopalle jäähtymisen aikana. Siirrä kakku tarjoiluvadille.

Sekoita kaakaotomusokerista ja colajuomasta tahnamainen kuorrutus ja levitä se kakun päälle. Rouhi Daim-patukat ja ripottele rouhe ja suolapähkinät päälle. Viimeistele kakku revityillä basilikalehdillä juuri ennen tarjoilua.

Kakku on parhaimmillaan päivän kuluttua leipomisesta ja maukkaimmillaan huoneenlämpöisenä.




TAKAISIN