Sitruunamelissakala

4 annosta, valmistusaika

600–800 g kuha-, ahven- tai siikafileetä
¾ – 1 tl suolaa
1 tl yrtti-pippuriseosta
1 porkkana
1 sitruuna
50 g sinihomejuustoa tai kermajuustoa raastettuna
1 rkl siirappia
1 ruukku Järvikylän Sitruunamelissaa

Siirrä kalafileet uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja yrtti-pippuri-seoksella. Leikkaa kuorittu porkkana ohuiksi suikaleiksi ja ripottele suikaleet kalafileiden päälle uunivuokaan. Viipaloi pesty sitruuna ja levitä viipaleet kalafileiden päälle. Murenna sinihomejuusto tai ripottele juustoraaste vuokaan ja silppua puolet sitruunamelissasta kalafileille. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia tai grillaa lohta niin kauan, että sisälämpötila on +55-60 astetta.
Tarjoa perunoiden ja keitetyn ruusu- tai parsakaalin sekä raikkaan vihreän salaatin kanssa.



TAKAISIN