Salvia-punajuuri possunkyljykset

3 annosta, valmistusaika

3 porsaankyljystä
3 punajuurta
1 lime
1 rkl öljyä tai voita
1 tl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
2 dl vettä
2 dl kermaa
2 rkl hunajaa
¾ tl suolaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää

Pinnalle
1 ruukku Järvikylän Salviaa
1 rkl öljyä
1 rkl voita

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi. Raasta pestyn limen vihreä kuori ja purista puolikkaista mehu.

Mausta kevyesti nuijitut kyljykset suolalla ja pippurilla. Kuumenna rasva paistinpannussa, ruskista kyljykset ja siirrä ne uunivuokaan. Ripottele limen kuoriraaste ja valuta mehu kyljyksille. Kaada vesi pannuun, lisää punajuuriraaste ja keitä reilulla lämmöllä kunnes neste on haihtunut. Mausta punajuuriraaste hunajalla, suolalla sekä muskottipähkinällä ja kaada seos kyljysten päälle vuokaan. Valuta kerma vuokaan, peitä kannella tai alumiinifoliolla ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia.

Irrota salvian lehdet. Kuumenna öljy ja voi pannussa, paista lehdet rapean ruskeiksi ja nosta ne punajuurikyljysten päälle juuri ennen tarjoamista.

Nauti raikkaan salaatin kanssa. Perunat, perunamuusi tai riisi sopivat kyljysten lisukkeeksi.




TAKAISIN