Ruohosipulinen rosolli (gluteeniton)

10 annosta, valmistusaika

500 g punajuuria
3 porkkanaa
2 perunaa tai 1 omena
2 maustekurkkua
1 ruukku Järvikylän Ruohosipulia
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl etikkaa
1 tl karkeaksi rouhittua valkopippuria

Vaaleanpunainen kermavaahto
2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl etikkaa
Punajuurilientä kastikkeen värjäämiseen

Keitä pestyt punajuuret, porkkanat ja perunat. Jäähdytä kylmällä juoksevalla vedellä, kuori ja kuutio. Kuutioi (omena), maustekurkut ja silppua ruohosipuli. Yhdistä aineet ja mausta suolalla, sokerilla, etikalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, mausta suolalla, sokerilla sekä etikalla ja värjää vaaleanpunaiseksi etikkapunajuuren liemellä.

Tarjoa jouluaterialla tai arkiruoan lisukkeena. Salaatti maistuu myös hyvän leivän ja vaikkapa raejuuston kera.

VINKKI!
Vaihda tuoreet punajuuret etikkapunajuuriin ja jätä mausteena oleva etikka pois salaatista.

Salaatti on laktoositon, kastikkeen voi valmistaa laktoosittomaan kuohukermaan.




TAKAISIN