Runsas falafelkulho

4–5 annosta

Falafel
200 g kikherneitä
vettä, suolaa
1 sipuli
1 ruukku Järvikylän Persiljaa
1 ruukku Järvikylän Korianteria
4 valkosipulin kynttä
1 rkl perunajauhoja
1 ½ tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
maustemitallinen cayennepippuria tai chilirouhetta
maustemitallinen kardemummaa
kylmää vettä

Paistamiseen
3–4 dl kasviöljyä

Kastike
2 dl paksua, maustamatonta jogurttia
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1–2 tl hunajaa
1 ruukku Järvikylän (Thai)basilikaa
1 ruukku Järvikylän Ruohosipulia

Tarjoiluun lisäksi
2 dl vahvaa chilikastiketta
porkkanaa, retikkaa tai retiisiä, kesäkurpitsaa ohuina suikaleina

Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli. Vaihda vesi. Keitä kikherneitä suolalla maustetussa vedessä 30–40 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset yhteen. Anna maustua jääkaapissa.

Silppua kuorittu sipuli, hienonna yrtit ja murskaa valkosipulin kynnet. Painele kikherneet (5 dl kypsiä) perunasurvimella rouheaksi muusiksi tai pyöräytä ne karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa.
Sekoita kaikki falafel-ainekset mausteineen kulhossa, lisää kylmää vettä vähitellen, että saat aineksista pyöryköiksi muotoiltavan massan.
Kuumenna runsas kerros öljyä laakeassa pannussa tai paistokasarissa. Paista pyöryköihin rapea ja kauniin värinen pinta kuumassa öljyssä.

Nauti ohuiksi leikattujen kasvisuikaleiden, chili- ja jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa pyörykät valutetuista purkkikikherneistä.




TAKAISIN