Rosmariinikinuskimuffinit, gluteeniton

12 kpl valmistusaika

Kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1/2 ruukkua Järvikylän Rosmariinia

Muffinit muruseos
40 g voita tai margariinia
4 dl maissihiutaleita tai riisimuroja
1/2 dl ruokokidesokeria
2 rkl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta

Muffinitaikina
150 g voita tai margariinia
1 3/4 dl ruokokidesokeria
1 rkl Järvikylän Rosmariinin lehtiä silputtuna
2 kananmuna
4 1/4 dl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Koristeluun
muutama Järvikylän Rosmariinin varsi

Mittaa kinuskin aineet kattilaan. Keitä 10–15 minuuttia. Jäähdytä ja poista rosmariinit.

Nypi muruseoksen ainekset yhteen.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, ruokokidesokeri ja rosmariinisilppu vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos vaahtoon maidon kanssa vuorotellen.

Laita esim. 1,5 dl:n alumiiniset pikkuvuoat pellille. Annostele taikina tasamäärin vuokiin. Jaa muruseos taikinan päälle, tasoita ja paina hiukan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 18 minuuttia.

Jäähdytä.

Pakkaa muffinit leivosrasiaan, kinuskikastike tiiviskantiseen purkkiin ja rosmariininoksaset pikkurasiaan.

Annostele kinuski juuri ennen tarjoamista muffineille ja koristele pienillä rosmariinin oksilla.

 

Vinkki!

Älä jätä roskia luontoon. Alumiinivuoat kuuluvat metallijätteeseen.




TAKAISIN