Raaka avocadokeitto pähkinäströsselin kera

2 annosta

Keitto
2 isoa syöntikypsää avokadoa kivi poistettuna ja kuorittuna
2 ½ dl vettä, manteli- tai kookosmaitoa
1 limen mehu (n. 4 rkl)
½ ruukkua Järvikylän Korianteria
½ ruukkua Järvikylän Vehnänorasta
½ ruukku Järvikylän ruohosipulia
1 salottisipuli kuorittuna
halutessa ripaus cayennepippuria

Pähkinäströsseli
½ dl saksan- tai parapähkinöitä
1 dl Järvikylän Korianterin lehtiä silputtuna
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
1 valkosipulin kynsi
Himalajan vuorisuolaa ja pippuria maun mukaan

Laita ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen ja soseuta samettiseksi soseeksi. Jos keitto on liian sakeaa, lisää nestettä.

Laita keitto kannelliseen astiaan ja nosta kylmään vähintään tunnin ajaksi, jotta maut tasoittuvat. Tarjoa pähkinä-siemenströsselin kera.

Laita kaikki pähkinäströsselin ainekset blenderiin ja käytä pulssitoiminnolla siten, että saat aikaan murumaisen seoksen. Älä soseuta hienoksi.

Strösselin aineiden hienontaminen onnistuu hyvin myös terävällä veitsellä.

Tarjoa jäähtynyt keitto pähkinäströsselin kanssa.




TAKAISIN