Purjo-perunakeitto

4 annosta

2 purjoa
2 rkl öljyä
3 isoa perunaa
noin 7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
1 tl hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
2 ruukkua Järvikylän sitruunamelissaa silppuna
mustapippuria myllystä
suolaa

Viipaloi purjojen valkoiset osat. Laita viipaleet siivilään ja huuhtele kylmällä, juoksevalla vedellä. Siirrä purjoviipaleet ja kuoritut pilkotut perunat kattilaan, lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kypsäksi ja soseuta.

Suikaloi kymmenen sentin verran purjojen vihreää osaa ja huuhdo suikaleet. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota vihreät purjosuikaleet pehmeiksi, älä ruskista. Lisää suikaleet, kerma, hunaja, valkoviinietikka ja sitruunamelissasilppu soseutetun keiton joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5 minuuttia. Tarkista maku, lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan.

Tarjoa ruisleivän kanssa.




TAKAISIN