Bataatti-porkkanakeitto

4–6 annosta

800 g bataattia
250 g porkkanoita
1 hapokas omena
5 valkosipulin kynttä
½ ruukkua Järvikylän Lipstikkaa
1 kasvisliemikuutio
vettä
100 g tuorejuustoa maun mukaan
suolaa, rouhittua mustapippuria
¼ ruukkua Järvikylän Rakuunaa

Kuori ja pilko kasvikset. Laita palat kattilaan, lisää silputtu lipstikka ja murennettu liemikuutio. Valuta vettä kattilaan niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kasvikset kypsäksi. Lisää tuorejuusto ja soseuta keitto, lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä saadaksesi sopivan sakeuden. Mausta silputulla rakuunalla, suolalla ja pippurilla.
Nauti esim. näkkileivän tai paahdetun siemen-pähkinäsekoituksen kanssa.




TAKAISIN