6 annosta valmistusaika 60 minuuttia

250 g lehtitaikinaa

Täyte
2 ps (à 250 g) pinaattia
1 ruukku Järvikylän Minttua
3 kananmunaa
3 dl maustamatonta jogurttia
¾ tl suolaa
¾ tl jauhettua muskottipähkinää
½ tl karkeaksi rouhittua valko- tai mustapippuria

Pinnalle
200 g fetajuustoa

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, ø 24 cm, ja voitele vuoan reuna.

Kauli sulanut lehtitaikina vuoan pohjan ja kolmen senttimetrin verran reunaa peittäväksi levyksi. Siirrä levy vuokaan.

Huuhdo pinaatinlehdet kylmällä vedellä ja nosta ne laakeaan pannuun tai paistokasariin.

Pehmitä miedolla lämmössä, silloin tällöin sekoitellen. Valuta ja jäähdytä.

Puserra pinaatinlehdistä neste tarkkaan pois ja levitä lehdet taikinan päälle vuokaan. Silppua minttu pinaatin päälle.

Sekoita liemen aineet ja kaada seos pinaatin päälle vuokaan.

Viipaloi fetajuusto ja aseta viipaleet täytteen päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa lämmin piiras raikkaan salaatin kanssa.

image_printTulosta