Parsa–tomaattisalaatti

4 annosta

6 kypsää (luumu)tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokosokerisiirappia
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 nippu vihreää tai valkoista parsaa
vettä
suolaa
sokeripala
1 ruukku Järvikylän Kirveliä
1 ruukku Järvikylän Mustakaalia
2 kevätsipulia
1 vihreä jalapeno
merisuolahiutaleita tai suolaa
mustapippuria
100 g ranskankermaa
1 lime
1 ruukku Järvikylän Viinisuolaheinää

Leikkaa huuhdotut tomaatit paksuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet leivinpaperoidulle pellille. Valuta öljy ja siirappi viipaleille ja ripottele pippuria päälle. Paahda 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Keitä kuoritut parsat suolalla ja sokeripalalla maustetussa vedessä, vihreää 2–3 minuuttia, valkoista paksuudesta riippuen 5–7 minuuttia.

Irrota kirvelin ja mustakaalin lehdet, silppua jalapeno.

Paloittele parsat. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi, ripottele pinnalle merisuolahiutaleita ja mustapippuria.

Vaahdota ranskankerma, mausta limen kuoriraasteella ja –mehulla makusi mukaan.

Tarjoa alkuruokana tai pääruoan salaattina.




TAKAISIN