Papupiiras

8 annosta, valmistusaika

Täyte
300 g vihreitä papuja
vettä, suolaa, sokeria
1 punasipuli
100 g maalaispalvikinkkua
1 ps (150 g) juustoraastetta
½ ruukkua Järvikylän Kynteliä tai
Lipstikkaa

Liemi
3 kananmunaa
1 rs (200 g) tuorejuustoa
1 tl suolaa
1 tl garam masala-maustesekoitusta

Pinnalle
1 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua Järvikylän Kynteliä tai Lipstikkaa

Kauli sulanut taikina piirasvuokaan, ø 28 cm, tai 21 x 30 cm:n uunivuokaan. Riivi pavut ja keitä niitä 8–10 minuuttia suolalla ja sokeriripauksella maustetussa vedessä. Valuta.

Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi lohkoviipaleiksi tai renkaiksi. Levitä kinkkuviipaleet taikinan päälle. Ripottele 2/3 juustoraasteesta kinkkuviipaleiden päälle ja silppua yrtti juustoraasteen päälle. Sekoita liemi ja kaada se vuokaan. Levitä pavut ja sipulit päälle ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.

Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia kunnes pohja on paistunut kypsäksi ja pinta on saanut kauniin värin. Valuta hiukan oliiviöljyä piiraan päälle ja silppua loput yrtit pinnalle.

Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.




TAKAISIN