Thaimaalainen vihreä curry saa vihreän värinsä siihen soseutetusta pak choista ja herneistä. Pak choita revitään kastikkeen päälle myös sellaisenaan, ja kuuma kastike pehmittää pak choita juuri sopivasti. Voit tarjoilla vihreän currykastikkeen joko riisin kanssa tai jatkaa sitä puolella litraa kasvislientä, jolloin saat tästä keiton.

1 sipuli
4 rkl vihreää currytahnaa
rypsiöljyä
2 tl inkivääriraastetta
1 tlk kookosmaitoa (400g)
1 limen raastettu kuori ja mehu
1 rkl kalakastiketta
1/2 pussia pak choita (100 g)
1 dl pakasteherneitä

Lisäksi
1 pkt tofua (n. 300g) (tai esimerkiksi kanaa).
öljyä paistamiseen
kevätsipulia
chiliä
seesaminsiemeniä
1/2 pussia pak choita

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle/kattilaan öljyä. Kuullota sipulisilppu pannulla inkiväärin ja currytahnan kanssa noin viiden minuutin ajan matalalla lämmöllä. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää kookosmaito, limen kuoriraaste ja limenmehu. Keitä noin minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää sitten kalakastike ja keitä vielä parin minuutin ajan. Lisää joukkoon pakasteherneet ja pak choin lehdet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Paloittele tofu isoiksi kuutioiksi. Kuivaa paloja hetki talouspaperin välissä. Paista tofut erillisellä kuumalla, kuivalla pannulla pannulla parin minuutin ajan ja lisää lopuksi öljy ja jatka paistamista vielä kunnes tofu on kullanruskeaa.

Hienonna kevätsipulinvarsia ja tuoretta chiliä.

Lisää tofut kastikkeen joukkoon. Tarjotessa lisää päälle vielä kevätsipulia, chiliä ja tuoreita pak choin lehtiä sekä seesaminsiemeniä. Tarjoa riisin kanssa.

image_printTulosta