Nizzansalaatti

4–8 annosta, valmistusaika

4 kananmunaa
2 ruukkua Järvikylän Lollo Rossoa
4 kypsää tomaattia
1 punainen paprika
pala purjoa
12 kalamata-oliivia
noin 300 g käyttövalmista papumixiä
2 prk (á 185/150 g) tonnikalaa öljyssä
1 ruukku Järvikylän Ruohosipulia

Kastike
1 sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl sokeria
2 tl sinappia
mustapippuria, suolaa

Keitä 7 minuutin munat, jäähdytä ne juoksevassa kylmässä vedessä sekä kuori ja pilko. Leikkaa tai revi salaatinlehdet ja levitä ne laakean tarjoilu- astian pohjalle. Paloittele pestyt tomaatit ja paprika, leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi, pane viipaleet siivilään ja huuhtaise ne kylmällä juoksevalla vedellä. Valuta oliivit, pavut ja tonnikala, silppua ruohosipuli. Sekoita kastikkeen aineet.

Ryhmittele ainekset salaatinlehtien päälle tarjoiluastiaan. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua tai tarjoa se erikseen.




TAKAISIN