Minttu-tilliahvenet ja yrttimuusi

4 annosta, valmistusaika

600 g ahvenfileetä
¼ dl oliiviöljyä
½ ruukkua Järvikylän Tilliä
½ ruukkua Järvikylän Minttua
merisuolahiutaleita
mustapippuria

Yrtti-perunamuusi
1 kg jauhoisia perunoita
vettä, suolaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, keitinlientä
½ ruukkua Järvikylän Oreganoa

Muusin pinnalle
40 g voita



Aloita ruoan valmistaminen muusista. Lohko kuoritut perunat kattilaan, kaada vettä päälle niin, että perunat lähes peittyvät. Keitä kypsäksi.

Valuta ja ota keitinlientä noin desin verran talteen. Murskaa perunat perunasurvimella tai soseuta ne sähkövispilöiden. Mausta suolalla, lisää keitinlientä sen verran, että saat mieleisesi muusin ja sekoita silputtu oregano muusiin.

Paista ahvenfileet oliiviöljyssä kuumassa pannussa kauniin ruskeiksi. Silppua minttu ja tilli fileiden päälle pannuun heti kääntämisen jälkeen ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nauti ahvenfileet voisilmällä viimeistellyn yrttimuusin kanssa.




TAKAISIN