Marokkolainen lammas-kaalipata

6 annosta, valmistusaika

400 g lampaan)jauhelihaa
200 g vahapapuja tai vihreitä tarhapapuja
vettä, suolaa
¼ punakaalia
2 sipulia
1–2 punaista chiliä
4–6 valkosipulin kynttä
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa (jeeraa)
½–1 tl rouhittua mustapippuria
¼ tl kanelia
10 kuivattua, pehmeää aprikoosia
2 lihaliemikuutiota
2 rkl hunajaa tai siirappia
1 pienen sitruunan raastettu kuori ja -mehu
3 dl vettä
100 g tomaattipyreetä
1 ruukku Järvikylän Korianteria
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistoa.

Esikeitä riivityt pavut suolalla maustetussa vedessä 8–10 minuuttia. Jäähdytä ja silppua.
Suikaloi punakaali, kuori ja silppua sipulit, chili ja valkosipulin kynnet. Raasta pesty inkivääri.

Kuumenna öljy paistokasarissa, laita chili- ja sipulisilput sekä mausteet pannuun ja anna kiehahtaa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Sekoita punakaalisuikaleet, silputut pavut, kahtia leikatut aprikoosit, murennetut liemikuutiot, siirappi tai hunaja, sitruunan kuoriraaste ja
-mehu, vesi sekä pyree. Pane kansi päälle ja anna ruoan kypsyä miedolla lämmöllä hiljaa poreillen noin 30 minuuttia. Sekoita huolettomasti silputut yrtit ruokaan.

Nauti couscousin tai riisin kanssa.




TAKAISIN