Marjakeitto tuulihatun kera

8 annosta, valmistusaika

1 l vettä
¼ ruukkua Järvikylän Timjamia
2 dl mansikoita
1 ½ dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
400 g kesämarjoja (esim. mansikka, vadelma, mustikka, herukka)

Mittaa vesi kattilaan, lisää timjaminoksat ja mansikat veteen. Keitä 15 minuuttia. Siivilöi. Kaada liemi (9 dl) takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna liemi kiehuvaksi.

Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Siirrä mehukattila liedeltä, lisää perunajauho-vesiseos ohuena nauhana kaataen kuumaan mehuun koko ajan tasaisesti sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja anna keiton poreilla muutamia kertoja.

Laita marjat tarjoilukulhoon ja kaada kuuma keitto päälle. Ripottele hieman sokeria keiton pinnalle kuorettumisen estämiseksi, peitä astia kelmulla tai kannella ja jäähdytä kylmäksi. Tarjoa tuulihattujen kanssa.




TAKAISIN