Lampaanfileetä korianteri-porkkanoiden kera

10 annosta, valmistusaika

1 kg lampaan ulkofileetä
½ dl öljyä

Maustamiseen
Suolaa, rouhittua mustapippuria

Korianteriporkkanat
1 kg kuorittuja porkkanoita
vettä, suolaa
2 tl sokeria
20 g voita, margariinia tai öljyä
1–2 ruukkua Järvikylän Korianteria

Ota lampaanfileet huoneenlämpöön pariksi tunniksi ennen paistamista. (Sulata pakastettu lampaanfilee jääkaapissa tai huoneenlämmössä.)

Valmista porkkanat ennen lampaanfileiden paistamista tai ohessa. Keitä kuoritut porkkanat suolalla maustetussa vedessä (tai höyrykattilassa). Valuta keitinvesi pois ja mausta porkkanat sokerilla, rasvalla ja silputulla korianterilla.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista lampaanfileiden pinta paistinpannussa, öljytilkassa ja useammassa erässä. Siirrä fileet alumiinifoliopalojen päälle, sulje paketit tiiviisti ja siirrä ne uunivuokaan. Loppu kypsennä uunissa 10–15 minuuttia, kypsennysajan pituuteen vaikuttaa lampaanfileen koko ja haluttu kypsyysaste.

Avaa paketit 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen ja viipaloi fileet. Valuta paketteihin tullut paistoliemi fileeviipaleiden päälle ja mausta suolalla ja karkeaksi rouhitulla pippurilla. Tai kata pöytään suola- ja pippurimylly silloin ruokailijat voivat maustaa lihaviipaleet makunsa mukaan.

Tarjoa korianteriporkkanoiden, vihreän peston tai feta-yrttikastikkeen kanssa.

VINKKI!
Ruskista lampaanfileet, siirrä ne alumiinifoliopalojen päälle ja jäähdytä. Sulje paketit tiiviisti, säilytä tarvittaessa jääkaapissa, ja käytä uunissa juuri ennen ruokailun aloittamista. Loppu kypsennysaika uunissa on 5¬–7 minuuttia pitempi koska kyseessä on täysin jäähtyneet fileet. Näin tehden jaksotat aterian valmistuksen eri komponentit aikatauluusi parhaiten sopiviksi.




TAKAISIN