Kirvelikeitto

4 annosta

2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
pari valkosipulinkynttä
7 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 maustemitallinen muskottipähkinää
1 prk (150 g) ranskankermaa tai 1 dl kermaa
3 ruukkua Järvikylän Kirveliä
¼ ruukkua Järvikylän Timjamia
mustapippuria myllystä
(5 cl Pernod’ta)

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja murskatut valkosipulin kynnet hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja muskottipähkinä. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita kermatuote ja silputut yrtit joukkoon, mausta mustapippurilla ja halutessasi Pernod’lla. Anna makujen tasaantua ennen tarjoilua noin 5 minuuttia. Tarjoa kuuma keitto esim. mukeista.




TAKAISIN