Kasvis-linssipata

4–6 annosta

3 porkkanaa
1 pieni lanttu
3 punajuurta
1 pieni kukkakaali
1–2 sipulia
2 vihreää jalapenoa
2 rkl öljyä
2 kasvisliemikuutiota
1 ½ tl currya
½ tl rouhittua mustapippuria
5–7 dl vettä
1 dl vihreitä linssejä
suolaa
1 ruukku Järvikylän Meiramia
1 ruukku Järvikylän Oreganoa

Paloittele kuoritut juurekset sekä sipulit. Pilko putsattu kukkakaali ja silppua jalapenot.

Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää jalapenosilppu, sipulilohkot, juurekset, murennetut liemikuutiot ja mausteet pannuun. Karamellisoi kasvispaloja 5 minuuttia sekoitellen. Kaada kasvispalat kattilaan, lisää vettä niin että ne peittyvät. Hauduta 15 minuuttia. Lisää kukkakaalipalat ja huuhdotut linssit ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia. Mausta suolaripauksella ja silputuilla yrteillä- Laita kansi päälle ja anna makujen tasaantua 5–10 minuuttia.

Nauti bulgurin, couscousin tai kvinoan kanssa tai tarjoa pata ruokien lisukkeena.




TAKAISIN