Kanelibasilika-omenakakku

25 palaa, valmistusaika

250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
2 (300 g) omenaa karkeaksi raastettuna
1 ruukku Järvikylän Kanelibasilikaa

Valmista kakku huoneenlämpöisistä aineksista. Voitele 2 l:n kakkuvuoka ja leivitä se kaurahiutaleilla. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja mausteet. Lisää seos vaahtoon ja sekoita tasainen taikina. Lisää omenaraaste ja silputut kaneli-basilikanlehdet lastalla sekoittaen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista uunissa 60–70 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla ennen uunista poisottoa, kun tikku on kakusta vedettäessä kuiva ja puhdas, kakku on kypsä. Jäähdytä 15 minuuttia ennen lautaselle kumoamista.

Nauti sellaisenaan kahvin kanssa tai tarjoa kakku jälkiruokaherkkuna kermavaahdon ja karpalo-rosmariinihillon kanssa.




TAKAISIN