Caesarsalaatti

2 annosta, valmistusaika

2 ruukkua Järvikylän Romaine -salaattia
2 maalaisleipäviipaletta
¼ dl oliiviöljyä
1 dl ohutta parmesaaniraastetta

Kastike
1 kananmunan keltuainen
6 anjovista tai sardellia
1 tl Worcester-kastiketta
2 tl sinappia
3 valkosipulin kynttä
½ dl sitruunan mehu

Salaattiin lisäksi
8 isoa jättiravun pyrstöä grillattuna
tai 200 g grillattua kanaa
tai 4–6 viipaletta rapeaksi paistettua kylmä- tai lämminsavupekonia

Huuhdo ja linkoa salaatinlehdet. Siirrä pestyt ja lingotut salaatinlehdet jääkaappiin pariksi tunniksi rapsakoitumaan. Paloittele leipäviipaleet ja paista palat oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi, ripottele ohut parmesaani- raaste paiston loppupuolella leipäpalasten päälle ruskistumaan. Siirrä leipäpalat lautaselle odottamaan.

Ota iso pyöreäpohjainen salaattikulho esiin. Pane keltuainen, hienonnettu anjovis tai sardelli, maustekastike, sinappi, murskatut valkosipulin kynnet ja sitruunamehu kulhoon. Valuta oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan hyvin vatkaten. Tarkista maku. Lisää revityt salaatinlehdet, leipäpalat ja parmesaanilastut kastikkeen joukkoon kulhoon ja sekoita huolella.

Nosta salaatti annoksiksi lautasille. Halutessasi voit täydentää salaattiannoksia jättikatkaravuilla, grillikanan paloilla tai pekonilla.




TAKAISIN