Porkkanaranskikset

Ihanat porkkanatikut maukkaan ja helpon curry-dipin kera on täydellinen leffaeväs.

Kahdelle

½ kg porkkanoita
1 rkl perunatärkkelystä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
½ dl raastettua parmesaania (tai 2 rkl ravintohiivahiutaleita, jos vegaani)
nippu silputtua Järvikylän korianteria

Lämmitä uuni 220 C asteeseen. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ranskanperunan kaltaisiksi ohuiksi tikuiksi. Siirrä tikut kulhoon ja kaada päälle perunatärkkelys, öljy ja mausteet. Lisää myös parmesaani, mikäli käytät. (Ravintohiivahiutaleet lisätään vasta paiston jälkeen.) Sekoita hyvin. Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja levitä porkkanatikut sen päälle. Paista porkkanoita noin 15-20 minuuttia käännellen paistoajan puolivälissä. Porkkanat ovat valmiita kun ne ovat hieman pehmeitä mutta silti hieman napakoita. Annostele päälle silputtu korianteri ja ravintohiivahiutaleet, ellet käyttänyt parmesania. Tarjoa ja nauti lämpimänä dipin kera.

Dippi:

1 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia tai paksua kaurajogurttia
½ dl majoneesia tai vegaanimajoneesia
1 rkl kotimaista luomuhunajaa
1 limen mehut
1-2 tl currymaustetta
hyppysellinen suolaa
rouhaus mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Maista ja lisää jotain maustetta, mikäli haluat. Tarjoa dippinä porkkanaranskalaisten kanssa.

Resepti & kuva: VANELJA