Keväinen porowokki

Lihan marinadi

1 salottisipuli
1 sitruunaruoho
2 kpl valkosipulinkynttä
½ dl soijaa
1 limen mehu ja kuori
½ dl valkoviinietikkaa
1-2 rkl tummaa sokeria
½ punainen chili hienonnettuna
1 dl vettä

Yhdistä ainekset ja hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Siivilöi kastike ja kaada se poronfileiden päälle. Anna marinoitua noin ½ h.

600-800 g poron ulkofileitä, poista kalvot ja muu ylimääräinen
3-4 rkl öljyä paistamiseen

Nosta fileet marinadista, mausta lihat suolalla ja pippurilla, kuivaa ja paista niitä kuumalla pannulla öljyssä 2-3 min per puoli. Älä kaada marinadia pois, tarvitset sitä kohta!
Aseta lihat folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi ennen jatkokäsittelyä. Kun lihat ovat vetäytyneet, kuumenna ne uudelleen kuumalla pannulla ja leikkaa fileet sen jälkeen ohuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile wokin kera.

Wokki

4 rkl öljyä
4 rkl seesamiöljyä
2-3 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja murskattuna
4 rkl kevätsipulia
4 rkl mungopavun ituja
1 Järvikylän paksoi hienonnettuna
2 salottisipulia hienonnettuna
1-2 dl lihan marinadia

Päälle

Tuoretta Järvikylän korianteria
Vastaleikattua kevätsipulia

Kuumenna öljy ja seesamiöljy pannulla tai wokissa. Lisää valkosipulit, kevätsipuli, paksoi, salottisipuli ja idut. Wokkaa 1-2 min, lisää lihan marinadilientä, kiehauta, tarkista maku ja tarjoile ohuiksi siivuiksi leikatun poronfileen kanssa.

Poron sijaan voit käyttää lähes mitä tahansa riistaa tai lihaa, kunhan sitä voi tarjoilla mediumina.