-, Jälkiruoat, Gluteenittomat-Jäädytetty sitruunaminttu-juustokakku

Jäädytetty sitruunaminttu-juustokakku

Gluteeniton

8 annosta

150 g gluteenittomia kaurakeksejä
½ dl ruokokidesokeria
60 g voita sulatettuna
Täyte
1 ½ liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia Original)
1 prk (397 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
1 luomusitruunan kuoriraaste ja -mehu
1 ruukku Järvikylän Sitruunaminttua
Pinnalle
3 dl mansikoita
1 tl juoksevaa hunajaa tai vaaleaa luomusiirappia
Järvikylän Sitruunamintun lehtiä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 15 cm, laidan korkeus 6,5 cm). Jos käytössäsi on reunakalvoa kietaise se sisäpuolelle vuoan reunaa kiertämään. (Reunakalvon ts. reunanauhan ansiosta kakku irtoaa vuoasta helposti ja reunasta tulee sileä ja siisti.)

Murskaa keksit. Sulata rasva kattilassa. Sekoita keksimurut ja ruokokidesokeri rasvasulaan. Levitä noin 1/3 muruseosta leivinpaperin päälle vuokaan, painele tasaiseksi.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenne tilkka sitruunamehua kiehuvaksi ja sulata valutetut, hyvin puristetut liivatelehdet mehuun. Lisää loput sitruunamehusta joukkoon.

Vatkaa tuorejuuston rakenne sileäksi. Lisää kondensoitu maito, sitruunan kuoriraaste ja -mehuliivateseos sekä ¾ sitruunamintun lehdistä silputtuina. Sekoita hyvin. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle vuokaan. Levitä kerros muruseosta täytteen päälle ja kaada loput täytteestä vuokaan. Ripottele loput muruseoksesta täytteen päälle reunaa kiertämään.

Siirrä kakku pakastimeen, jäädytä 5 tunnista seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, poista reunakalvo ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Viimeistele pinta pilkotuilla mansikoilla, sitruunamintun lehdillä ja hunaja- tai siirappiraidoilla.

Kakku on parhaimmillaan noin 30 minuuttia pakastimesta ottamisen jälkeen. Täytteeseen lisätyn liivatelehden ansiosta kakku säilyy hyvin muodossaan kahvipöydässä pitempäänkin.

Tarjoa kahvin tai makean kuohuviinin kanssa.

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Uusimmat sisällöt