1

Helpot arkiruoat täynnä tuoreita makuja

Herkullisesta ja ravitsevasta ruoasta ei tarvitse tinkiä arkenakaan, kun valitsee reseptit viisaasti. Olipa kyseessä yhden hengen talous tai suurperhe, meiltä löytyy sopivia reseptejä joka makuun. Helpot ja herkulliset arkiruokamme pursuavat tuoreita makuja ja vihervoimaa. Poimi talteen parhaat vinkkimme arkikokkailuun ja inspiroidu ihastuttavista resepteistämme.

Arkiruoan ABC

1. Itsetehtyä pikaruokaa

Vaikka nälkä on suuri ja aika kortilla, ei valmisruoka ole ainoa vaihtoehto. Itsetehtyjä pikaruokia löydät täältä. Nopeat arkiruokareseptimme pelastavat kiireen keskellä pitävät nälkäkiukun kurissa.

2. Pakkanen pelastaa

Pakasteruokaa pidetään usein pahana – aivan turhaan. Esimerkiksi jauhelihakastikkeen voi mainiosti valmistaa etukäteen, pakastaa haluaminaan annoskokoina ja sulattaa näppärästi nälän yllättäessä.

3. Säästä rahaa suunnittelemalla

Käytä puolituntia ennen kauppareissua viikon ruokien suunnitteluun. Näin vältyt heräteostoksilta, ylimääräisiltä kauppareissuilta ja varmistat, että syöt ravitsevasti joka päivä.

4. Hyötykäytä ruokahävikki

Samaa ruoka ei aina maistu päivästä toiseen. Kun suunnittelet ruokasi viisaasti, ei ylijäämiä tarvitse heittää biojätteeseen. Maanantain uunikalan jämät voi hyödyntää tiistain salaatissa. Tiistain salaattijämät toimivat raikkaana lisukkeena keskiviikon jauhelihakastikkeen kanssa ja niin edelleen