Flatbread

500 g jauhoja
1 pss kuivahiivaa
3 dl vettä
2 tl suolaa
2-3 rkl oliiviöljyä

Päällinen

1-2 mozzarellaa
4 siivua ilmakuivattua kinkkua
3-4 rkl pecorinoa romanoa tai parmesaania
1 ras kirsikkatomaatteja puolitettuina
oliiviöljyä
mustapippuria
Järvikylän basilikaa
Järvikylän rucolaa

Ota hanasta hieman kuumempaa vettä. Lisää veden joukkoon suola, sekoita keskenään jauhot ja hiiva ja lisää veden joukkoon. Vaivaa käsin/koneella noin 6-7 min, lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä toiset 6-7 min. Anna taikinan levätä vaivauksen jälkeen noin 30 min, muotoile sämpylöiksi ja anna kohota. Kun taikina on kohonnut, kauli ohuiksi, anna kohota hetki ja paista letut kuivalla paistinpannulla kypsiksi.

Mausta valkosipulivoilla ja täytä kypsä leipä esimerkiksi mozzarellalla, ilmakuivattulla kinkkulla ja Järvikylän rucolalla ja basilikalla. Idea on siis kuten pizzassa, mutta ero on siinä, että pohja kypsennetään etukäteen ja päälle kasatut asiat voivat olla mitä vain.